måndag 4 januari 2010

I brist på färskt

Bästa sättet att tina djupfrysta räkor är under rinnande kallt vatten en stund. Salta. Ruska om. Smakar som färska. Garanterat.

Potatismos måste vispas en kort stund med elvisp. För att få fluffigheten och den goda smaken. Glöm inte riktigt smör och mjölk :-)
Voila....det blev en gourmetmiddag med fluffig potmos, stekt lax (fryst), smögensås och massor av räkor. Ett rött vin till är inte att förglömma....den ganska mustiga maten tål ett rött vin. Laxen är stekt i mycket olja och smör, endast kryddad med salt och nymalen svartpeppar. Åker man hit i helgdagar får man stå ut med att favoritfiskhandlaren har ledigt. Men råvarorna i frysdisken härnere är i snudd på lika fantastiska som de färska.


En mörk kvällspromenad. Vi försökte fotografera stjärnhimlen, Lukas glädjesprång, allt det vackra en vinterkväll...men med mobilkamera var det inte så lyckat. Detta är vår lillstuga. Vi tycker den är så vacker så här års. Finskt timmer hitforslat sommaren 2004 och byggt upp av Sanderssons Bygg.



Göksäter

Stanna kvaaaar! säger matte när dom ska åka någonstans utan mig. Hon säger kvaaaar med ett lågt tonfall. Då förstår jag att jag inte får följa med den här gången. Jag tycker det är lite jobbigt, men finner mig och väntar tålmodigt.

Kan den här lampan passa? Vi har ju ganska smala fönsterbrädor hemma i E-tuna. Näe, den är nog för lila. Men passformen är ju perfekt.
Göksäter är Orust Ullared. Fullproppad med allt man kan tänkas behöva. Det här är väl inte den bästa reklamen för Göksäter, men prylarna är av fin kvalitet och biiiilliga. Vi köpte och köpte. Mest sånt vi behöver hemma, tavlor och sånt. Så här års går man in och ut. Under sommarmånaderna kan man var glad om man överhuvudtaget tar sig fram till infarten. Alltid bilköer både från norr och söder. Omöjligt att ens försöka nå infarterna.
Efter ett antal timmar på Göksäter och äntligen hemma såg det ut så här när vi nådde vårt Svanvik. Det här är vår syn varje gång vi kommer ner, men i olika skepnader beroende på årstid.
Solen går ner i väster! Barnen åker skridskor och försöker sig på piruetter på en pytteliten skottad skridskobana på havet. Det har vi aldrig sett förut.

Marinan. Fruset. En husse med fyra hundar mötte upp oss. Lukas var ju hemma så han kunde inte hälsa.