tisdag 11 augusti 2009


Tänkte visa lite hur vi har det där på vårt smultronställe. Tomten köpte husse och matte 2003. Dom fick vänta ända till 2005 innan huset blev byggt och färdigt, eftersom dom ville ha en alldeles särskild byggfirma. Friggeboden och förrådet byggdes 2004 av samma firma. Då fanns inte jag. Nej, inte ens påtänkt. Familjen har inte haft hund?! tidigare. Först 2006 lyckades lillmatte övertala familjen att dom visst behövde mig. Vilken tur att dom valde mig :-)
Vår lilla gård ligger precis i kurvan. Matte och husse tycker att vi har det bästa läget, och jag håller med. Vår tomt är stor och jag kan springa där och jaga pinnar. Men så fort grannens katt visar sig, så blir jag fastbunden av någon anledning. Jag kan inte låta bli att springa efter den. Det är så himla roligt :-)



Det här är husses och mattes favoritplatser på altanen. Där kan dom sitta i timmar och prata och säga att dom "njuter", vad det nu betyder. Men eftersom dom sitter där så mycket måste det betyda att dom gillar det.



Dom säger att det blir så skön skugga när det är varma dagar. Sen kan dom sitta i solen också, om dom vill....


Vårt hus är inte så stort. Lagom som fritidshus med många stora fönster. Där älskar jag att sitta och titta ut när vi är inomhus. Alltid kommer det någon förbi. Helst vill jag att Lajka ska komma förbi. En liten grannhund som jag gillar. Vi brukar busa ihop :-) Ibland går det okända hundar förbi och då försökar jag morra. Det tycker matte och husse är roligt, eftersom jag annars är så tyst. Sen skäller jag lite, men då får jag hosta. Jag är inte van att skälla.


Ja, här får jag sitta. Bunden. Jag har precis jagat grannkatten igen.



Inomhus har vi det mysigt, säger matte och husse. Det är som att sitta ute fast vi är inne....




Matte älskar att laga mat i det lilla köket. Hon trivs så bra där, brukar hon säga.



När det är dåligt väder kan man innepyssla, säger husse. Och så sätter han igång att måla fönster. Det tar ju flera dagar! Matte löser hellre korsord. Eller läser en bok. Eller ringer till någon och pratar bort ett par timmar.



Jaha....här sitter hon nu och löser korsord.



I det här rummet ligger matte och husse på kvällarna. Då kan jag lova att kuddarna är huller och buller och dom också. Ibland utbrister någon av dom... "Det är en film på TV4film, den måste vi se". Och så ser dom den. Och då går jag och lägger mig.

Den här dagen, när vi skulle gå ner till mina älskade klippor, hittade vi fågeln som desperat knackade på fönstret. Vi kunde inte lista ut vad den ville. Kanske ville den bara komma in och hälsa på...? Efter ett intensivt pickande tröttnade den på oss och flög iväg. Alla fåglar hade ungar i sina holkar, så kanske ville den att vi skulle komma och titta. Vårt område ligger i ett fågelreservat, hundratals olika fågelarter har sina bon där. Alla grannar har massor av holkar i träden. Uppe på berget bakom oss bor en korpfamilj. Dom är spännande tycker vi. Det är Ronja Rövardotter över det hela när dom flyger och kraxar över oss.




Det var en underbar dag. Husse och jag hade mest bråttom, som synes. Oh, vad jag älskar att få springa fritt.


Matte hann knappt säga "Guuuud så vackert det är här" förrän husse doppat sig. Ja, matte säger så jämt. Trots att hon sett det ett antal gånger nu, så utbrister så hon varenda gång.
Husse - han säger ingenting. Det har han inte tid med. Man hör bara... svisch......plums......


Husse Pontus var också snabb i. Det dyks och det plaskas hela tiden. Min familj fullkomligt älskar att bada, i synnerhet i havet. Man flyter så bra, brukar dom säga, och så ligger dom där flyter och flyter och vill aldrig komma upp. Jag fattar inte....visst, jag kan också tycka det är skönt med ett snabbt dopp....men ligga så där och vara blöt hela tiden, nej det gillar jag inte.


Efter en hel dags plaskande vandrade vi hemåt. Hussarna och mattarna var alldeles skrynkliga av allt badande, men glada och solbrända. Jag var lite trött. Värme är inte riktigt min favorit. Nu ska det bli skönt att komma till stugan och vila och äta.


Mattarna pysslar i köket. Eller den ena matten pysslar och den andra matten pussar på den ena.


Det här blev resultatet! Matte och husse älskar skaldjur. Dom äter det jämt på Västkusten, alltså jämt. Matte Lizette och husse Pontus gillar inte skaldjur. Dom får äta något annat som dom själva valt. Och jag ...... jag får min mat med lite smakprov av deras......mums....