torsdag 13 augusti 2009

Kvällspromenad

Ja...så här bor vi. Och...ja...åskan och regnet kom. Riktigt ordentligt. Jag vet att mitt skägg är långt och min päls tufsig. Men på måndag....då kommer jag ut som en ny hund. Jag ska nämligen till Evas hundvård och bli fin.
Vi gick till Rinmansparken ikväll. Jag hittade en mycket märklig tingest som jag var tvungen att kissa på. Matte sa att det var en kvarglömd skopa från en grävskopa....

Ni vet...det har byggts upp en helt ny fantastisk temapark i Rinmansparken. För barn. Matte säger att hon längtar efter att få visa Vilya den här parken. Den är annorlunda mot andra lekparker må ni tro. Jag lovar att visa bilder i dagsljus nästa gång vi går där. Nu blev det lite mörkt....


I Rinman doftade det också så gott. Undrar om det var den där löptiken som varit framme igen...

Jag drog och slet så matte knappt hängde med. Uhuhuh....det doftar därborta...skynda dig...

Matte tyckte väl att det var sådär kul att tvingas ut i regnet....men vad gör man väl inte för de små liven....som hon brukar säga.....men blöt blev hon. Jag tycker inte hon ska klaga, hon tycker ju om att ligga i blöt, ju.....





Husses gröna fingrar

Hemma hos oss är det husse som har gröna fingrar. Han vårdar sina orchidéer ömt. Matte brukar göra halvhjärtade försök, men allt grönt, blommigt osv i hennes väg vissnar och dör. Rör inte mina orchidéer, brukar husse säga, när matte får för sig att vattna någon gång då och då. Så där en gång i halvåret. Tur att husse har den här egenskapen, annars hade vi nog haft plastblommor och sånt överallt. Inte mig emot, brukar matte säga.....;-)


Hemma.....

Matte och jag gick på promenad. Vi har våra favoritstråk i Eskilstuna. Säga vad man vill om Eskilstuna, brukar matte säga, men en vackrare centrumkärna får man leta efter. Ett par minuters promenad hemifrån når vi helt sagolikt vackra omgivningar utmed ån. Här har jag sniffat upp en ljuvlig doft i Fors Kyrkopark. Åh....jag höll på att bli tokig. Matte träffade sin jobbarkompis Pia, och jag gjorde bort mig som bara pep och ville åt något annat håll och lukta. Matte sa att jag bara brukar bete mig så om det doftar löptik. Löptik....vad är det för något...?? undrar jag.
Här, i en liten vik under bron från Fors Kyrka till Gamla stan, brukar jag doppa mig ibland. Det är ett alldeles perfekt litet hundbadställe. Matte har ingenting emot att sitta där och titta och njuta medans jag pysslar med mitt.

Sen kan jag också sätta mig ner och njuta av omgivningarna ibland. Det är så lugnt och skönt. Tänk att vi är mitt i stan.


Visst är det vackert! Sagolikt!


Plötsligt får jag syn på en hund. Då blir min svans så här vacker. Jag skäller inte och försöker inte springa fram. Det törs jag inte. Men stå så här och se stöddig ut, det kan jag minsann....


Har ni sett vilka åskmoln. Herregud, nyss var det strålande sol. Och så kommer dom där och hotar. Jag gillar inte smällar......hoppas åskan inte kommer hit.


Hemma är min favvoplats på balkongen. Vi har en sån där hörnbalkong, du vet, vinklad så jag kan se åt flera olika håll. Här sitter jag och spanar på hundar. Det kommer alltid förbi hundar av alla de slag nedanför.


Span.....
Där.....en hund.....
Den gick däråt......luktade inget särskilt, så jag sätter mig och spanar vidare....