torsdag 30 september 2010

Sista dagen i september


Gräset var så där lagom högt när vi kom ner. Matte sa "Hämta Pinnen" och jag sprang över till grannen och bröt av en gren av deras buske. Inte riktigt vad matte tänkte att jag skulle göra. Men det gjorde jag, jag hittade ju ingen annan pinne just då....

Matte for ut på tomten och hittade faktiskt en riktig pinne åt mig. Husse klipper gräset, så då ligger jag gärna här och tuggar på pinnen. Inte vill jag vara där i oväsendet. Det är ju lite läskigt.
Jag smutsade ner mig ordentligt så matte fick lov att bada mig, så här sitter jag nybadad och ren och tittar ut. Vi hade gått en riktig promenad, men trots det blev jag väldigt nödig efter allt pinntuggande, så helt plötsligt var jag borta. Matte busvisslade, inte kom jag. Jag satt på allmänningen och gjorde nr 2. Jag blev helt enkelt nr2-nödig. Matte for in och hämtade en svart påse och plockade upp det jag gjort, jag visade dessutom var hon skulle hitta mitt nr2. Aldrig att jag skulle göra nr2 på min egen tomt.
Sen fick jag leka lite till med min pinne. Husse har i stort sett klippt hela gräsmattan nu. Och då blir det lite blött och jag blir lite grön igen.

Om man tittar riktigt noga ser man en halv måne däruppe. Sol och måne samtidigt. Solen är full och månen är halv. Samtidigt. Det är lite häftigt.

Framåt kvällen nalkas mat. Laxfjäril, stekt svamp, ungsbakade rotsaker, mandelpotatis, räkor, romsås och kräftor i vitlök. Helt galet gott, tyckte husse och matte. Själv fick jag kyckling. Mums.