lördag 12 september 2009

Orust igen :-)

Jaha, då var vi här igen. På vårt smultronställe. Men som vanligt går det inte att ladda över bilder härifrån. Så...bilderna kommer i nästa vecka.
Igår följde jag (Lukas) med husse till hans jobb i Stockholm. Matte var också i Stockholm, men på ett annat ställe. Så vi sammanstrålade vid Konserthuset kl 16 för att åka raka spåret ner till Orust.
Vi kom ner vi 23-tiden. Matte och husse tryckte i sig en grillad kyckling, tittade lite på TV och så gick vi och la oss.
Kl 07, ovanligt tidigt för att var jag, ville jag ut. Jag pep och tjöt, ut måste jag. Och det visade sig att jag var dålig i magen. Varannan timme hela dagen idag har matte eller husse varit tvungen att gå ut och rasta mig, min maga är i olag. Risig. Diarré. Men nu kl 16.30 börjar det bli ok.

Men,,,, vilka bilder vi kommer att kunna visa. Bonden har flyttat, vad vi trodde först var kossor meen som visade sig vara tjurar, till hagen i vår tomtgräns. Riktigt häftigt. Vi har aldrig haft kossorna/tjurarna så nära oss tidigare. Så jag fick inte vara utan koppel en sekund. Tjurarna var utanför hela tiden. Så häftigt, läckert och underbart. Eftersom vi har golvtilltakfönster, så kändes det som att tjurarna var på vår tomt. Så nära var dom.

Det innebär också att jag inte kan springa i mitt älskade fält fritt. För där är tjurarna för tillfället.
Just, när matte sitter här och skriver, kommer dessa mäktiga djur och går sakta betande förbi fönstret. Husse sitter på altanen och njuter av utsikten. Stefan, vår granne, berättade för några år sen att bonden ibland släpper ut sina djur i vår närmaste hage, och nu har vi fått uppleva det. Alldeles, precis i tomtgräns. Stadsbor som vi är, tycker vi att det är exotiskt och alldeles jättespännade och speciellt.