onsdag 6 januari 2010

Minusgrader ute, pyssel inne

Det är så ininorden kallt att det tar längre tid att klä på sig än gå promenaden. Men promenaden måste man gå. Sååå...när man kommer in får man värma på en gulaschsoppa värd sitt namn.
En klick chiliaioli till och färsk baguette sitter som gjutet. Värmer i hela kroppen.

Vem har lärt Vincent att tigga? Själv tigger jag aldrig (?) minsann. Skulle inte tänka mig att fåna mig som Vincent...åtminstone inte när han är i närheten.

Varför vill han pussas med mig hela tiden. Pussa, pussa, fjäska och ligga på rygg. Jag bryyyyyr mig inte.

Mattes och husses amaryllis har inte slagit ut än. Undrar just hur lång den ska bli. Husse kollar temperaturmätaren. Visade just 21,5 minus. Det är bara för mycket....
Jag gosar mig ner i mattes och husses säng. Den är så skön att här kan jag ligga hur länge som helst.

Tomten sjunger på sista versen. Nu plockar vi bort honom. Han har suttit där tillräckligt länge. Hejdå...ses nästa år....

Husse och matte satte upp hylla och tavlor lite varstans i lägenheten. Sen beundrade dom sitt verk och tyckte att det blev klockrent.
Imorgon börjar båda två att jobba. Då blir det som det blir.....mycket jobb, mindre pussande och gosande med mig, mindre tid att blogga. Men nu har hon ju fått upp farten igen och tycker det är roligt. Hon hoppas kunna fotografera alla grabbar i huset...den enorma rottweilern och den pyttepyttelilla ekorrhunden....pudelvalpen....Kompis (vet inte vilken ras han är) och Vilma, den vackra cockerspanielflickan vi möter ibland. Hon bor inte här men promenerar här ofta.