onsdag 4 augusti 2010

LAJKA och Thyra och andra hundkompisar

Thyra och jag träffades för en hundpromenad idag. Hon är en 10 månader blandras med bl a Dalmatiner, vilket syns på tassarna.

Vi gick fint.

Vi träffade våra allra nyaste grannar som har dessa två stora tikar. Den största blev jättearg på Thyra, så hennes husse nästan ramlade av cykeln. Men deras husse och matte är vana hundinstruktörer och visste hur de skulle göra. Jag har hälsat på tikarna förut och det har gått jättebra.

Den stora tiken är verkligen vacker.

Sen kom Lajka förbi. Lajka och jag är faktiskt kära i varandra nu, vi har blivit det med åren. Första tiden var hon lite ilsken emot mig. Men nu älskar hon mig. Och jag älskar henne. Jag vet att jag inte får...men jag kunde ju bara inte låta bli. Men det blev inget på riktigt.....Vi hamnade t o m på Stefan och Fiffis tomt.









När Lajka gick hem fick jag lov att sitta bunden en stund, för första gången denna sommar. Jag försökte nämligen hela tiden springa hem till henne. Och det är farligt, jag kan bli påkörd, säger matte. Åh som jag längtade....


Blomsterlådorna har exploderat, lagom till sista veckan :-(


Gott hopp! Bastupanelen sågas till...

Bastubygge och skaldjursfrossa


Husse sätter upp fuktspärr inför bastubygget. Vi får väl se om det blir någon bastu innan vi måste åka hem. Matte är skeptisk.

Jag lekte med lilla Thea under tiden som husse grillade köttet. Ikväll skulle det grillas och ätas skaldjur.

Jag höll koll på serveringen.
Mattes musslor blev en succé. Här kommer receptet: Skölj och ansa musslorna. Lägg dom på en ugnsplåt. Strila över olivolja och vitt vin efter eget omdöme. På med Flingsalt med chilismak och lite peppar. Och massor av vitlök. Låt stå och dra en stund. In i ugnen på 220 grader. Hetta upp en wokpanna och häll i en burk hela tomater (måste vara av finaste sort). Ta ut musslorna när de öppnat sig. Häll alltihop i wokpannan och rör runt ett par minuter. NJUT!!! Glöm inte något gott färskt bröd att doppa i musselspadet. Det är gudomligt gott.