fredag 18 september 2009

Svampplockning i Kronskogen





Nu, idag, har matte bestämt sig för att blogga som sig själv. Inte via mig....jag tyckte att det var helt OK.
Så, Lizette, jag och Lukas längtade efter lite skog. Så vid 16-tiden gick vi ut, promenerade till Kronskogen. Här är Lizette och Lukas utanför huset där vi ska bo. På 6:e våningen med de stora balkongerna. Jag lägger också in lite småsuddiga bilder från vår broschyr av lägenheten. Den är fantastiskt fin. Det unga par som säljer flyttar till Birmingham i början av oktober och säljer därför sin fina lägenhet. Vi valde den här lägenheten efter som deras tillval och extrautrustning tilltalade oss. Alla väggar är spacklade och vitmålade, inte ett spikhål någonstans, eftersom dom inte haft något upphängt på väggarna. Deras, lite egna inredningsstil, var att ställa tavlor och speglar på bänkar, golv och annat. I köket har de valt Italiensk sten istället för traditionellt kakel. Så snyggt. Badrummet har också extrautrustats i italiensk stil. Ja, vi är så nöjda och tillfreds med att ha lyckats i den tuffa budgivningen. För det är trots allt så, att vi vill bo centralt i vårt älskade Eskilstuna, men gärna njuta av stadens alla smultronställen, guldkorn och självklart det pulserande centrum vi har. Nu har vi bott mitt i....alltså så centralt man kan komma på Drottninggatan. Att få möjlighet till detta är stort och vi skojar om att detta blir vårt "seniorboende". Men, om jag känner oss, så ska man aldrig säga så...vi kan när som helst bli sugna på något annat. Provence....det lockar. Eller att bosätta oss på Orust....Hmmm...inget är som sagt omöjligt för oss. Alltid dit näsan pekar och lusten infinner sig. Och...plötsligt är vi där. Så har det varit i alla år. Oftast prickar vi rätt.
Själva Kronskogen ser ni är alldeles utanför huset. Huset var inflyttningsklart i nov 2008. Sååå....det är alldeles nytt och fräscht. Innanför stängslet ni ser, en bra bit till höger, ska ett till hus byggas, men det kommer inte att påverka vår utsikt :-)

Här är vi inne i skogen. Kronskogen är ett naturreservat. I två timmar gick vi där upp och ner för stock och sten och letade svamp. Lukas var helt "galen". Inte för en sekund vågade vi släppa honom. Han vädrade och drog åt alla möjliga håll. Han är nog inte så uppfostrad som vi tror.
Det var stört omöjlig att hitta svamp. Men lingon fanns det i massor. Vi var ju inte där för att plocka lingon, så vi lämnade dem, fotograferade bara.
Lizette älskar att gå i skogen. Jag är övertygad om att hon kommer att bli en perfekt Vincent-matte och aktivera och motionera honom precis så mycket som han behöver och ska ha.

Detta blir vår oerhört kulinariska middag denna fredagskväll. Lizette önskade sig köttbullar och stuvade makaroner. Och vet ni...vi hittade svamp. Helt otroligt. 2 Carl Johan och 4 små kantareller. Det får bli en pytteliten förrätt :-)