måndag 6 september 2010

Rastgården

Jag har fått träffa Sessan och...??? (matte har en lätt minnesförlust vad gäller namn), men det är hennes goa vän Mickes vackra hundar, som dessutom är champions och vinner i stort sett alla tävlingar. Det här är tikarna. Hanen som var internationell champion och den absolut vackraste av dom alla...blev påkörd i våras och så svårt skadad att han avlivades. Det var hemskt!




Spökar det eller...?

Först...det är ett fantastiskt väder hemma i E-tuna. Matte och jag har gått en lång kvällspromenad, ner till ån, runt ån, och hem igen....men som sagt...

...vi tror att det spökade på Orust i lördags. Husse ställde sin mobil (som också är vår kamera) på laddning. I köket. Den laddade en liten stund, sen dog den. Det gick inte att sätta på den på något sätt. Den var helt svart och död, trots att den hade batteriladdaren i vägguttaget. Ett tag trodde husse att vägguttaget inte fungerade, vi provade med kaffebryggaren...jodå, allt var som det skulle, uttaget fungerade. Men telefonen/kameran var död.
På eftermiddagen grillade vi kött. Till köttet hade vi köpt Aiolo, som är så gott. När matte skulle duka fram var aiolin spårlöst bort. Husse och matte tittade t o m i frysarna för att försäkra sig om att dom inte av misstag ställt in aiolin där. Nej...den fanns ingenstans. Helt borta. Det fanns ingen förklaring till varför den plötsligt var borta. Okej....det grillade köttet fick ätas tillsammans med andra tillbehör, utan aioli. Det var sisådär.

Söndag morgon, dags att städa och åka hem. Husse tittade till sin telefon/kamera, som var igång, visade på laddar....och allt fungerade. Vi städade, plockade och matte och jag gick ut en sista promenad innan hemfärd. Vi skulle tömma kylskåpen...och där, på översta hyllan i direkt blickfång stod aiolin!!! Snyggt och prydligt i sin behållare. ????

Söndag kväll, gå och lägga sig, ställa husses mobil på 06.00. Måndag morgon vaknade husse och matte av sig självt med en känsla av att det nog var dags att gå upp. Matte gick upp och tittade på klockan. 06.15. Mobilen hade inte ringt. Husse kollade den och....den stod på 1 januari 2000 kl 23.25.....?????

Mycket händer som man inte kan förklara. Aiolin tog vi hem...men var sjutton befann den sig i lördags när vi behövde den...???