onsdag 4 augusti 2010

Bastubygge och skaldjursfrossa


Husse sätter upp fuktspärr inför bastubygget. Vi får väl se om det blir någon bastu innan vi måste åka hem. Matte är skeptisk.

Jag lekte med lilla Thea under tiden som husse grillade köttet. Ikväll skulle det grillas och ätas skaldjur.

Jag höll koll på serveringen.
Mattes musslor blev en succé. Här kommer receptet: Skölj och ansa musslorna. Lägg dom på en ugnsplåt. Strila över olivolja och vitt vin efter eget omdöme. På med Flingsalt med chilismak och lite peppar. Och massor av vitlök. Låt stå och dra en stund. In i ugnen på 220 grader. Hetta upp en wokpanna och häll i en burk hela tomater (måste vara av finaste sort). Ta ut musslorna när de öppnat sig. Häll alltihop i wokpannan och rör runt ett par minuter. NJUT!!! Glöm inte något gott färskt bröd att doppa i musselspadet. Det är gudomligt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar