måndag 4 januari 2010

I brist på färskt

Bästa sättet att tina djupfrysta räkor är under rinnande kallt vatten en stund. Salta. Ruska om. Smakar som färska. Garanterat.

Potatismos måste vispas en kort stund med elvisp. För att få fluffigheten och den goda smaken. Glöm inte riktigt smör och mjölk :-)
Voila....det blev en gourmetmiddag med fluffig potmos, stekt lax (fryst), smögensås och massor av räkor. Ett rött vin till är inte att förglömma....den ganska mustiga maten tål ett rött vin. Laxen är stekt i mycket olja och smör, endast kryddad med salt och nymalen svartpeppar. Åker man hit i helgdagar får man stå ut med att favoritfiskhandlaren har ledigt. Men råvarorna i frysdisken härnere är i snudd på lika fantastiska som de färska.


En mörk kvällspromenad. Vi försökte fotografera stjärnhimlen, Lukas glädjesprång, allt det vackra en vinterkväll...men med mobilkamera var det inte så lyckat. Detta är vår lillstuga. Vi tycker den är så vacker så här års. Finskt timmer hitforslat sommaren 2004 och byggt upp av Sanderssons Bygg.



2 kommentarer:

  1. hej söta lilla stadshunden Lukas! Tack för kommentar! vi tycker du är en snygging! Den där vincent verkar bli en kul kompis!
    slafspussar

    SvaraRadera
  2. Mmmm, Fluff, lax och räkor - riktig Luddemat! Hoppas det blev Lukasmat också...

    SvaraRadera