lördag 23 januari 2010

Lördag är städdag

Vi har gått våra promenader, utan kamera tyvärr. Sen vill matte städa. På lördagar städar hon alltid. Men idag hade hon bara inte hjärta att dra igång dammsugaren. Solen sken och dammtussarna jagade varandra över golven, men matte brydde sig inte om det.

Vi låg och solade oss. Det var så skönt. Solen värmde. Det var längesen. Det kanske snart är vår?

Vincent vägrade att vakna. Han snarkade och sov i solen, nästan till solen gick ner bakom träden. Mattes städlust försvann och lusten att laga god mat vaknade. Undrar just vad det blir för gott ikväll.

Matte borde inte, men kan inte låta bli att visa hur Liz har det. Hon kom hem kl 03.30 och är jättetrött idag, men håller på att anstränga sig för att gå ut och äta med vänner. Där sitter hon för det mesta och chattar med sina kompisar. Om en månad får matte gå in i det där rummet och göra det till sitt igen. Liz och Vincent flyttar till eget då. Men blir kvar i stan så vi kan träffas varje dag om vi vill.

1 kommentar:

  1. Liz hade nog bara varit ute på en extra pinkrunda med Vincent och kom hem halv fyra. Husse brukar också gå ett varv med mig när jag säger till mitt i natten. Då är han jättetrött också hela dagen...

    SvaraRadera